Forrester: Bedrijven hebben Chief Data Officers nodig 

Bijna de helft van de grote bedrijven heeft een Chief Data Officer en ziet dat vertaald in dubbelcijferige omzetgroei. “Er is geen ruimte meer voor gissen wanneer je klantgedrag wilt begrijpen”, zegt Gene Leganza van Forrester.

Een onderzoek van de Forrester laat zien dat 45 procent van de tweeduizend internationale bedrijven een directielid heeft, dat verantwoordelijk is voor het verzamelen en exploiteren van klantgegevens. Zestien procent van de bedrijven overweegt een CDO aan te stellen. Zij vormen volgens Forrester deels een bedreiging voor de functie van de CIO’s.

Leganza: “Je is geen ruimte om te gissen wanneer je klantgedrag wilt begrijpen. Er is genoeg data die je kan vertellen wat je wil weten. Als je geen datacompetenties in huis hebt moet je die rap opbouwen”, anders kost het je omzet.

De bedrijven in het onderzoek die een CDO in dienst hebben, boeken dit jaar een omzetgroei van meer dan 10 procent. De onderneming die geen dergeljk specialistisch directielid hebben boeken geen van allen meer omzetgroei van vier procent.

Bron: Forrester: Bedrijven hebben Chief Data Officers nodig – Emerce